haken

HAAKPATROON – GREY SKIES & RAINY DAYS WRAP

Of sjaal. Of half-poncho. Tja, hoe zullen we zoiets noemen? Ik kwam bij de Facebook pagina van Haaktrend dit idee tegen. Begonnen met een omslagdoek in de linnen stitch (of moss stitch of hoe ‘t ding ook maar heet) en dan in plaats van ellenlang bezig te zijn, de einden aan elkaar te haken, om te slaan en als colsjaal te gebruiken. ​

Het leek me geweldig, want een poncho vind ik onhandig onder een jas (waar laat je je armen, of moet die hele poncho dan naar voren gepropt?) en een sjaal is soms net niet lang genoeg om de wind buiten te houden. Dit lijkt me heerlijk onder mijn jas! En het staat misschien nog best hip als je in een cafeetje zit, toch?

Het leek me de perfecte combi! Alleen nu nog even wachten op koud weer om hem uit te proberen.. Ik haakte hem overigens met grijze Julia wol van de Zeeman met haaknaald nummer 6. Volgens mij iets van twee bollen gebruikt, niet heel veel! Ik ben in ieder geval dol op de moss/linnen stitch.. wat een mooi weefsel maak je daarmee. En ik maar denken, gut wat saai, alleen maar halve vasten en lossen.. maar jeetje wat is dat mooi!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *