schrijfsels

HAAKPATROON | GEHAAKT VLOERKLEED

Op Pinterest kwam ik al een paar keer van die mooie gehaakte vloerkleden tegen. Dat leek me nogal een onderneming. Maar nu vond ik na veel gezoek eindelijk een fijn gratis patroon wat nog wel te doen leek: Het Mandala Vloerkleed van Wink. En dat bleek een heerlijk patroon. Ze heeft het helemaal uitgeschreven met foto’s (ik haak figuurlijk vrij snel af als ik 1 lap text door moet worstelen) en sindsdien heb ik er al drie gemaakt: een zwarte, een grijze (van de overgebleven wol) en een bruine. Mocht je geen dikke wol (voor bijv. haaknaald 8) hebben liggen, kun je ook twee strengen van 4 mm samenhaken. Dat werkt ook!

Ik ben ontzettend blij met deze kleden! Nieuwsgierig, spitte ik ook meteen Wink’s vrolijke website door. En paar een paar weken later las ik een ontzettend triest bericht dat ze haar eigen leven beëindigd heeft. Jemig. Ik kende de lieve dame helemaal niet, maar iemand van je eigen leven, die zoiets moois opgezet heeft.. en dan lieve mensen achterlaat. Ik schoot er wel even vol van. Het is zo diep triest.

Vaak als ik naar de kleedjes kijk die ik gehaakt heb, dan denk ik even aan haar. Dat onbekende meisje dat zich van binnen zo leeg gevoeld moest hebben. En dan denk ik.. laten we vooral haar mooie kleden en patronen blijven maken. Zo blijft haar legende bestaan. Want lieve Wink, jouw kleedjes liggen hier door het hele huis verspreid. En we vinden ze nog steeds fantastisch.

Wil je ook zo’n mooi kleed maken? Hieronder vind je de link naar het patroon. Wink gebruikt meerdere kleuren, maar je kunt ook gewoon doorhaken met één kleur. Wat je zelf het mooist vindt. Je hebt zo’n kleedje in een dag of 2 wel af maar het is wel een klein klusje. Dat is het echter wel waard! 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *