haken

HAAKPATROON: GEHAAKT LANG VEST

Zo nu en dan spiek ik graag op de website van Maris (www.creachick.nl) die het lef heeft om zelf haakpatroontjes te ontwerpen en uit te proberen en dan ook nog zo lief is om ze te delen ook! Ik zag dit vest op haar website en na die wijde shrug die ik gemaakt heb had ik wel zin om een keer iets wat meer “fitted & stylish* te maken en dit leek me perfect om mee te beginnen! Wat ik vooral heel fijn vind is dat je geen separate voorkant, achterkant etc hoeft te maken, maar het vest eigenlijk in 1 keer haakt en dan alleen de mouwen en (optionele) zakken nog hoeft te haken.

Maris heeft een maatje 36 maar is duidelijk net iets langer dan ik ben, dus ik stopte eerder bij de mouwen en waar het vest bij haar tot net over haar achterwerk komt is het vest bij mij een stuk langer.

Maar dat geeft niet! Ik houd van lange vesten in de herfst en doordat ik nu weet hoe het valt en hoe wijd ik ongeveer moet haken, kan ik dit vest als basisontwerp gebruiken om zelf een kortere versie met andere steken of ontwerpen te proberen te maken. Maris haar houding van “ach ik probeer het gewoon” helpt mij om niet steeds naargeestig naar een kant en klaar “simpel” patroontje te zoeken, maar mezelf uit te dagen het gewoon wel te proberen! Erg fijn.

Nu ik dit vest gemaakt heb ga ik toch ook eens een trui proberen. Ach, wat kan ik zeggen, het is gewoon leuk om nieuwe dingen te leren, te durven en uiteindelijk te kunnen! Maar eerst misschien de boord rondom het vest nog even wat wijder haken. Dat vind ik nu iets te smal maar het was de afgelopen dagen zo warm dat ik er even geen puf voor had. Komt straks wel weer. En misschien ergens nog wat leuks doen met houten knopen. Dat vind ik perfect passen bij dat zachte grijs!

En zoals Maris zelf ook zegt.. met 4 bollen wol van de Zeeman kost dit vest je – naast een flinke tijdsinvestering – fair enough – maar 4 euro!

Hieronder zie je nog wat foto’s van het proces. Van links naar rechts: het complete vest, daarnaast het resultaat als je het dubbel vouwt en de voor en achterpanden aan elkaar naait aan de bovenkant. Onder de mouwen. Je begint met de boord en haakt het patroon verder tot je mouw lang genoeg is (die van mij zijn uiteindelijk nog steeds iets te lang geworden!)

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

2 thoughts on “HAAKPATROON: GEHAAKT LANG VEST”

  1. Wilma van Doorn says:

    Wat een leuk vest. En inderdaad net wil van de Zeeman goed betaalbaar. Helaas staat het patroon niet meer op de website van Creachick. Wat is de sterk die hier is gebruikt?

    1. Nienke says:

      Hi Wilma, dank je wel! Er zijn wel gelijksoortige patronen op internet te vinden die ook gratis zijn. Ik heb hier Wibra’s eigen merk voor gebruikt. Zeeman Royal met haaknaald 4mm. Ik zag net dat CreaChick helaas geen haakpatronen meer aanbied. Misschien zit hier iets voor je tussen! https://makeanddocrew.com/category/crochet-cardigan-patterns/ groetjes, Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *