schrijfsels

GO SLOW

Vandaag ging ik eindelijk een keertje de stad in zonder kindjes. Als thuis mama ben ik het niet echt meer gewend om alleen op pad te zijn en ook al is het super fijn, is het ook steeds weer heel onwennig.

Ik had wat boodschappen die ik wilde halen en keek ondertussen in wat kleding winkels. Het bleek sale te zijn en ik schrok weer hoeveel rekken er vol met kleding van magere kwaliteit hingen. Ik ben geen heilige, maar mensen met tassen van de Primark vol gestouwd met kleding, lelijke een goedkope stoffen en kleuren. Ik werd er een beetje triestig van.

De inhoud van zo’n fast fashion winkel ziet er tegenwoordig een beetje uit als een fast food restaurant. Zelfs de c&a heeft nu bij de kassa allemaal kleurrijke meuk hangen binnen kinderbereik om maar extra te verkopen.

Even bij de Dille en Kamille binnen raakte ik de stress een beetje kwijt. Vroeger vond ik het altijd heerlijk om een beetje rond te neuzen in de stad op een vrije dag. Nu weet ik wel beter. Lekker de “slow” winkeltjes en plekken opzoeken voor een gezonde dosis onthaasting en ontprikkeling.. met een goed boek.

Winkelen is uit, onthaasten is in ♥️

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *