diy, minimalisme, tweedehands, zero waste

FUROWATTES?

Image via improvisedlife.com

En als we dan toch in de cadeausfeer blijven (je kunt niet anders met de komende feestdagen) dan is hier nog een leuke tip. Furoshiki! Ik heb er vast al een keertje over geblogt, maar het blijft leuk. En ik blijf het zelf ook vergeten.

In Japan is het heel gewoon (geweest) om cadeaus in te pakken in prachtige lappen stof. Je kunt je cadeautje simpelweg erin knopen, maar Japanners zouden Japanners niet zijn als er hele origami kunstwerken tevoorschijn te toveren zijn. Ieder zijn ding natuurlijk. Zelf dacht ik aan een paar mooie lappen stof halen, misschien gewoon een paar sjaals, die al afgewerkt en klaar zijn, om cadeautjes mee in te pakken. Je neemt de sjaals zelf weer mee, of inspireert de ontvanger om zijn of haar cadeautjes ook zo in te pakken.

Zelf ben ik nogal van de cadeautasjes, maar dit is natuurlijk ook wel heel leuk en creëert geen extra afval. Tip, koop wel dikke stof, anders zie je het cadeau al door de stof heen  Je kunt op youtube hele leuke filmpjes zien hoe je mooie cadeautjes kunt knopen. Ik ga het binnenkort ook eens proberen!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *