schrijfsels

FOUND MY TINY HOME!

Pfoe. Mijn laatste blogposts is van april. Das wel tijdje terug! Er zijn echter ook wat veranderingen in mijn leven geweest waardoor ik het heel erg druk gehad heb, en ook niet zoveel tijd en inspiratie om te gaan bloggen. Eigenlijk jammer, want er is genoeg gebeurd!

Zo heb ik een droom van me kunnen waarmaken, eigenlijk twee zelfs: wonen in het centrum van Utrecht in wat je werkelijk een tiny home kunt noemen. Een studio van 23m2 in de Schildersbuurt, met een eigen slaapvide. Wat ik er meteen zo leuk aan vond (en vind) is dat je dan tenminste geen bed in je huis hebt staan. Het grappige is dat bijna al die tiny homes zo’n slaapvide met trapje hebben. 

Het pand waar ik woon bevat een aantal studio’s, waarvan twee met zo’n vide, en ze zijn allemaal helemaal opgeknapt. Zo luxe! Het is een piepklein plekje, maar met mijn minimalistische voorbereidingen passen ik en mijn spulletjes er prima in.

Qua inrichting heb ik voor veel wit gekozen, zodat het groot blijft lijken. Het is ook makkelijk om even een kleurtje toe te voegen in de vorm van kaarsen of kussentjes, en dat later weer te veranderen. Ik woon er pas een krappe maand, dus ik moet nog een beetje gaan voelen en beleven dat ik in het centrum woon, maar wat een genot is het nu al!

De slaapvide.. ik wil er nog fairy lights in ophangen, zo gezellig straks in de winter. Nog twee dikke kussens erbij.. misschien nog ergens een plankje maken voor een kopje koffie. En misschien een plank tegen die balk aan, zodat ik er boekjes achter kan klemmen. Rechts hou ik een krappe meter bergruimte over, ook fijn, daar ligt mijn backpack, het winterdekbed, en andere rommel verstopt. 
Dit is de woonkamer. Het hokje links is voor de wasmachine, die ik net besteld heb. Tussen die twee witte balken (je ziet er hier maar eentje) staat mijn bureau. De deur links leidt naar de badkamer, en de trap naar de vide!
En hier staan er al wat meubeltjes in. Bed is een puinhoop haha maar dat zie je maar half. Er zijn best wat yoga houdingen voor nodig om je bed op te maken op zo’n vide trouwens. De trap kan met een ketting vast, dus ik kan misschien nog een uitklapbaar tafeltje kwijt met stoeltjes, die ik uit kan klappen als de ladder omhoog is. Ik heb toch veel IKEA spullen gekocht omdat het lichter is om de 2 Utrechtse – lees : smalle – trappen op te sjouwen.
En hier zit ik nu dus.. ik ga nog wel foto’s maken van de keuken en mijn mini-bankje, maar die zijn een beetje grainy geworden nu. Het is echt een heerlijk knus plekje, net een soort lady-cave.. bij gebrek aan een equivalent van de ‘man cave’. 

So there you have it, my own tiny home! Ik ga nog wat ideetjes opzoeken voor meer bergruimte, want ondanks dat ik een grote keuken heb (gelukkig, veel kastjes) heb ik verder totaal geen bergruimte, en ik moet, ondanks mijn minimalistische inslag, toch wat zooi kwijt! Dus als ik wat slims verzin, zie je t hier vast wel langskomen!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *