haken

FIJNE GEHAAKTE VESTEN (EN TRUIEN…)

Nu het eindelijk een beetje “normaal” herfstweer begint te worden, trek ik mijn haaksels en haaknaalden weer uit de kast. Eindelijk weer vesten weer! Ik houuuuuu van vesten. Met een passie! Heerlijk comfortabel en gezellig. ​Helemaal fijn natuurlijk als je ze zelf gemaakt hebt. (het grootste compliment voor elke diy-er is natuurlijk ook altijd.. waar heb je die gekocht?) Sinds ik een beetje ben gaan experimenteren met zelfgem(h)aakte mode, heb ik wat patronen verzameld die nu al mijn favoriet zijn.

Een aantal ben ik al mee begonnen en er staan nog een aantal op mijn wishlist. Het zijn vooral patronen van Allaboutami, CreaChick en Maria Valles. Ook een aantal van Echtstudio en Drops. Ik haak het liefst in neutrale kleuren, grijs, zwart je kent het wel.. maar het mooie is dat je zelf je lievelingskleuren uit kunt kiezen. Ook wil ik kijken of ik met interlocking crochet en weven wat meer variatie kan aanbrengen in steken en patronen. Wat meer experimenteren dus!

Zelf heb ik een witte versie gemaakt van de “Crocheted Shunky Sweater” (mijn eerste vest-uitprobeersel). Dat werd een succes en durfde ik ook het lange vest van Creachick aan. Daar heb ik nog verwoed aan zitten haken tot het moment van Amber’s geboorte. Dat laatste vest moet ik nog even afmaken, de rand moet nog wat langer zodat ik knoopjes toe kan voegen of er een leuk centuurtje doorheen kan rijgen. De Chunky Sweater heb ik in het wit gemaakt, op zich niet verkeerd als voorbeeld, maar het is niet echt mijn kleur.

​Ik denk eraan om wat nieuwe Julia wol in donkergrijs te halen en zoiets daarmee te haken. Ook heb ik wat geoefend met shrugs (bolero’s) en opengewerkte omslag vesten haken. Je moet toch ergens beginnen voordat je het door krijgt. Ook wil ik binnenkort starten met het haken van de Echtstudio trui, een gratis patroon voor een trui met een soort vleermuismouwen, waarvan je het voor- en achterpand aan één stuk doorhaakt. Hier staat hij in beige, ik zou hem zelf in het zwart of donkergrijs willen proberen.

En nu stroom ik over met ideeën. Stuk voor stuk vind ik de patronen hierboven fantastisch. Maar eerst dingen afmaken. Het grijze vest afronden en ready-to-wear maken – grappig genoeg dacht ik net als Maris aan houten knopen, dat is zo mooi met grijs! – en de deken voor Amber afhaken. Maar inspiratie te over!  Ook ben ik begonnen met het kijken van de serie “Outlander” – na aanraden van vriendin R. heb ik het boek gelezen en zag dat Netflix de serie aanbied. Een heerlijke serie voor de beginnende herfst en tjokvol met gezellig haak/breiwerk.

Hieronder een paar van mijn laatste creaties.. vooral de poncho/sjaal ben ik benieuwd na als het straks echt koud wordt! Hij lijkt me zo fijn! Nu eerst weer verder met Amber’s harten dekentje..

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *