schrijfsels

EENVOUDIG GEHAAKT VEST

Laats vond ik een wit gehaakt vestje online. (niet precies die, maar zoiets) Leek me erg leuk voor de zomer. Maar jeetje.. ik haak zelf toch. Dat moet ik toch kunnen? Vond ik. 

Maar. Ik wil al tijden een vest of een trui haken. Maar dan krijg ik een patroon met hogere wiskunde tot de keukendeur. Daar word ik me een partij gedemotiveerd van. Ik wil best aan een groot project beginnen maar deze visueel ingestelde haakster heeft wel wat fotomateriaal nodig zodat ik in ieder geval weet aan welk stuk ik aan het werk ben.

Nu dat ik op het moment even vrij veel tijd heb, dacht ik dat dit HET moment was om eens een vest te haken. Nu kan het nog. En als ik straks een mini vestje voor onze aankomende mini kan haken.. ook wel heel fijn. Dus tanden op elkaar en gaan.

Ik vond deze makkelijke shrug van AllAboutAmi. Gelukkig vond deze dame het patroon van Lionbrand ook niet zo makkelijk en heeft daar – tot grote vreugde van mij en de halve haakcommunity – een foto uitleg en een patroon van gedeeld. JIPPIE! Een rechthoekige lap maken, de zijkanten dichthaken met ruimte voor de armen. Dat moest ik toch wel kunnen.

Zij gebruikt een ribbelsteek van vasten (alleen in de achterste lus haken.) Omdat ik een beetje lui ben, heb ik halve stokjes in de achterste lussen gehaakt. Toen de rechthoekige lap in mijn beleving klaar was, was het ietwat lastiger om de hals mooi te haken. Daarom heb ik eerst een rij vasten gehaakt, en ben toen pas met stokjes en de ribbelsteek begonnen. Ook heb ik de armsgaten iets meer ingenomen, omdat ik ze wel heel wijd vond.

Ik heb witte Saskia wol van de Wibra gebruikt, twee bollen/strengen tegelijkertijd, om de dikke wol te imiteren die Stephanie gebruikt. Dat maakt het vest wel redelijk “chunky” en dik, maar je hebt snel resultaat om het patroon uit te proberen. 

Voor een eerste poging ben ik heel blij met het resultaat! Sinds ik het af heb, draag ik het de hele middag al en het zit heel lekker! Ik twijfel nog een beetje of ik de mouwen zal verlengen of niet. Misschien wel, ook als experiment. En dan een boordje eraan.. En dan een dunnere voor de zomer erbij?

​Nu ik een beetje snap hoe dit patroon werkt, kan ik experimenteren met andere kleuren en patronen. Stapje voor stapje. Ik vond al een mooi vestje van CreaChick wat ik wel durf te proberen en deze trui van HaakTrend ziet er ook nog wel te doen uit.

Als ik deze eenvoudigere patronen snap durf ik misschien eindelijk mijn eigen creaties meer te ontwerpen. Het is vaak toch een kwestie van durven en doen. Het blijft ontzettend leuk om je eigen creaties ook echt te kunnen dragen. Onwards dus!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *