diy, moederschap

DIY | ZERO/LOW WASTE KRAAMCADEAUTJE

Wanneer ze net op de wereld zijn (en daarvoor ook al) worden zij en jij vaak al overspoeld met goedbedoelde cadeautjes. Wat geef je een aanstaande mama wat ze daadwerkelijk kan gebruiken?

Gezien ik het heel leuk vind om te stempelen heb ik wat kleine cadeautjes ingepakt in een hydrofiele doek, bestempeld met de naam van het kindje. Ik heb hier in een eerder bericht beschreven hoe je het beste kunt stempelen zodat het ook daadwerkelijk blijft zitten.

De hydrofiel kunnen de prille ouders voor van alles gebruiken, als spuugdoek, als luier, om je kindje mee af te drogem.. Ook als het kindje groter is, is het een geweldige poets/schoonmaak/afdroog 101 dingen doek. Je kunt het zelfs als een soort kaasdoek gebruiken door de losse weving van zo’n doekje. Het zijn ideale dingen, te koop bij de meeste winkels waar textiel verkocht wordt en zo leuk te personaliseren. Heel praktisch dus, en je hebt meteen een handig cadeaupapiertje!

Wat stop je in de doek als cadeautje? Daar zijn heel veel voorbeelden van: (tweedehands) kleertjes, wasbare of eco luiertjes, luierdoekjes, nog meer hydrofiel doeken, washandjes. Wat tweedehands speelgoed, of een boekje.. denk aan iets praktisch, en als je het niet zeker weet, gewoon aan de ouders vragen wat ze nog nodig hebben. Die lieve knuffel die je zag is heel schattig, maar de meesten komen helaas om in knuffels en speelgoed.

Maar beter nog: neem een maaltijd mee, zodat de prille ouders even niet de keuken in hoeven, ze zullen je heel dankbaar zijn! Wij waren daar altijd helemaal gelukkig mee, het scheelde zoveel werk! Die hoef je dan niet perse in te pakken natuurlijk, maar het kan wel ­čśë

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

2 thoughts on “DIY | ZERO/LOW WASTE KRAAMCADEAUTJE”

  1. Oma says:

    Wat een schattig en origineel cadeau. Erg mooi.

    1. Nienke says:

      Dank je wel lieverd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *