diy

DIY – VAN DIENBLAADJES NAAR CLIPBORDJES

Af en toe heb ik even een momentje om te knutselen. Al een paar weken begonnen de goedkope Wibra dienbladen die ik een tijd geleden groots had ingeslagen, me een beetje te vervelen. Ik stink er dan toch weer even in.

Even gek op een goedkoop printje, waarvan ik later denk, hmm. Eigenlijk toch niet zo fancy in het huis. Beetje druk ook. Maargoed, we gaan ze dan natuurlijk niet wegmieteren. Gisteren was ik even in Utrecht met mijn mama en Amber en kon toen meteen wat benodigdheden inslaan die ik in mijn hoofd had voor een kleine upgrade.

Een paar placemats bij Xenos gekocht met een houtprint (ze waren er ook in een marmer/steenprintje) en wat metalen clips bij de Dille en Kamille (wat blijft dat een heerlijk winkeltje!) Vandaag (ok, en gisteravond) kon ik eindelijk aan de slag. De placemats op maat gemaakt voor het grote dienblad en twee stukjes bedrukt papier op maat gemaakt voor de kleine dienblaadjes. Die wil ik gebruiken om wisselende kaartjes op te hangen in Amber’s kamertje. Of in de keuken. Of in het toilet.

Zo simpel gedaan. En door de placemats zijn de dienbladen, die van goedkoop dun hout zijn, meteen een stuk minder onderhoudsgevoelig!

Het grote dienblad had dezelfde print als zijn kleine zusje. En nu heeft het een hip houtprintje wat nog sterk is ook! En ik heb nog een stripje over voor ons theedoosje. Die viel ook een beetje in de categorie “mwah”.

Van de kleine dienblaadjes, die eerst naast ons bed stonden voor rommeltjes, ga ik een soort clipbordjes maken:

Zo! Leuk papiertje erachter (uit een scrapbookpapier bundel van de Action) en een clipje erop geplakt. Klaar om het huis ergens gezellig te maken en je wisselt zo veel makkelijker een kaartje dan een heel fotolijstje uit elkaar te hannessen.

Je kunt dit trouwens ook met een groot dienblad doen, dan hang je gewoon meerdere clipjes op één dienblad, en heb je een groot foto/kaartjes bord!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *