diy, tweedehands

DIY OFF SHOULDER SHIRT

In mijn bandshirtjes periode, had ik altijd zo’n hekel aan een “crew neck”. Zo’n t-shirt die je nek helemaal omlijst, zeg maar. Prima voor de kinderen en goed tegen verbrande halsen, maar mooi vind ik het niet bij mezelf.

Had ik deze hack toen maar geweten. Al weet ik niet of ik toentertijd de schaar in mijn – voor een studente – dure bandshirts had durven zetten. Maar stel, je ziet een shirt, tweedehands, in de uitverkoop, in een winkel, of bij je vriend in de kast (wel in overleg he? haha), met een toffe print maar niet jouw model?

Dan kun je op deze manier heel makkelijk een tof off shoulder shirt maken zonder enige kosten. Het enige wat je nodig hebt is een scherpe (stof)schaar, eventueel een lineaal/rolmaat en een stukje krijt. Dat laatste is niet perse nodig, maar als je heel secuur resultaat wilt, dan helpt het wel.

Op dit blog staat precies hoe je het doet. Zoals zij ook al adviseert, knip liever te weinig, dan te veel weg, en laat de achterkant met rust. Anders heb je straks een t-shirt wat wel heeeeeeel bloot wordt. Mocht dat je ding zijn, dan kan dat natuurlijk ook. Op Pinterest heb je nog veel meer “tshirt fixes” waarmee je een oud (band) shirt met een leuke print nog een nieuw leven kunt geven. Sommige mensen zijn echt ontzettend creatief, of heel handig met een naaimachine. Ik zal onderaan een paar leuke tutorials delen.

In principe kun je deze methode toepassen op alle shirts van 100% katoen of met een beetje tricot. Het moet namelijk niet gaan rafelen. Het werkt natuurlijk ook prima voor longsleeves, truien en oude polo’s. Met deze tips in gedachten kan een rondje kringlopen ook heel leuk worden. Goedkoper dan nieuwe stof kopen, als je maar weet hoe je het model handig naar jouw gewenste stijl kunt omtoveren!

Dit is één van mijn succesvolle pogingen!

Een favo reis tip: Rick en ik vinden het altijd leuk om – when in the States – t-shirts bij de Wallmart te zoeken. Soms hebben ze hele leuke Marvel /Starwars shirts, of mooie band shirts. Mochten ze je maat niet hebben, is dit een prima manier om ze alsnog te dragen, want bij deze diy is een maatje groter soms nog leuker!

Nog een paar leuke tutorials:

Zoek op Pinterest of Google naar T-shirt Refashions en kijk eens wat je tegenkomt. Wanneer een tshirt of trui juist te klein is, zijn er ook leuke manieren om er bijvoorbeeld kant tussen te naaien. Wanneer kleding niet je kleur is, kun je het ook altijd nog proberen te verven. Mogelijkheden zat met wat je reeds hebt!

Enne. Niet meteen alle shirts van je man kapot knippen he 😉

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *