diy, moederschap

DIY | BABY LAKENTJE STEMPELEN

Natuurlijk ben ik nog steeds lekker aan het stempelen. Ons meisje slaapt vaak een uurtje en is dan weer een uurtje wakker.. gelukkig kan ze best goed zelf spelen, en dan leg ik haar lekker naast me onder onze (op marktplaats gescoorde en door lieve Maud cadeau gegeven) babygym.

Ik kan dan lekker tegen haar zingen en kletsen terwijl ik stempeltjes zet. En moet ik even onderbreken, dan gaat gewoon de deksel op het stempelkussen en ga ik later weer verder.

Amber eet nu al vast voedsel, en na een paar potjes uitproberen durf ik het nu allemaal zelf te maken. De schoongemaakte en gesteriliseerde ex-olvarit en AH potjes worden nu gevuld met mama’s eigen maaksels en in de vriezer gemikt. Elke dag haal ik er nu een fruit hapje voor s’ochtends en een groente hapje voor ‘s avonds uit. Dat gaat best fijn! Als antwoord op dit gebeuren begint mevrouw al een eerste tandje te krijgen. Hoei wat gaat dat allemaal hard!

LAKENTJE STEMPELEN

Maar goed. Lakentjes stempelen dus. We hebben vier lakentjes voor haar ledikantje in huis, twee bedrukt en twee effen van de Hema. Natuurlijk begonnen mijn vingers te jeuken om de effen versies op te leuken. Hier vond ik al een leuk voorbeeld van een dame die de lakens bestempeld heeft (én een medeliefbester van Muis met Snor!). Nu ben ik gek op blaadjes en herfstpatroontjes en toevallig vond ik gisteren – volgens mij bij zo’n Witte Boekenmarkt winkel – een paar hele leuke herfstige stempeltjes.

Ze blijken het ook echt ontzettend goed te doen en na een paar keer oefenen op papier, heb ik het lakentje – zo goed als ik kan zonder strijkplank – gestreken en op een stuk foamboard gelegd, oud reclame materiaal dat ik een keertje van mijn mams kreeg. Uit wat experimenteren blijkt dat iets als kurk of foamboard onder je textiel het beste werkt. Stevig genoeg om weerstand te bieden maar zacht genoeg om te helpen de verf goed in de stof te drukken. (en niet alles onder de vlekken te krijgen)

​Deze stempels komen echt prachtig uit en ik ben heel blij met het resultaat! Ik heb voor nu alleen de bovenkant gedaan, zodat je die om kunt slaan om haar dekentje. De rest zie je eigenlijk toch niet, behalve in de zomer natuurlijk. Hmm. Misschien toch maar verder gaan dus. Maar dat kan altijd nog gelukkig. Misschien dat ik er nog een lintje tussen naai, maar eerst eens kijken hoe de stof houdt als ik hem straks strijk en in de was doe. Dat is altijd het spannendste onderdeel. Eerst de boel even laten drogen.

​STEMPEL TIPS
De ervaring leert  om de eerste keer wassen koud te doen, zonder wasmiddel met een scheut azijn. Dan trekt de kleur er goed in. Ook blijkt biologisch, onbewerkt katoen het mooiste resultaat op te leveren. Dat is ook niet zo gek, sommige stoffen zijn bewerkt om vlekken er snel uit te krijgen – zo leerde ik van Gabie – en dan is je stempelinkt natuurlijk ook snel foetzie, hoe heet je ook strijkt en hoe voorzichtig je ook wast. Letters stempelen blijkt fijner te gaan met ClearStamps, omdat je daar gewoon een zinnetje of woordjes mee kunt spellen, ipv allemaal losse stempels even ver van elkaar af probeert te krijgen. Allemaal learning as we go zeg maar..

​Ik wacht tot dat ik weer een stapeltje nieuw spul heb en dan zal ik het resultaat laten zien. Ook heb ik weer wat rompertjes, bipjes (spuugdoekjes) en zelfs een paar donkere broeken met witte inkt geprobeerd. Super leuk! De verslaving gaat dus mooi door.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *