schrijfsels

DIY Gehaakte Wattenschijfjes (met patroon!)

Leuk en handig om te maken, deze katoenen gehaakte schijfjes als alternatief voor wattenschijfjes via whatyousow! Elke avond als ik mijn make-up eraf haal zie ik weer zo’n wattenschijfje de prullenbak in gaan. Zonde eigenlijk, dacht ik, al dat extra afval. Dus ging ik elke avond met het puntje van mijn washandje in de weer. Op zich ook niet verkeerd, maar dit is nog leuker!

Ze zijn zo gemaakt en zijn uitwasbaar.  Wat heb je nodig?

Benodigheden

  • 1 bolletje wit katoen (of een andere kleur, maakt niet uit :))
  • haaknaald nr 4
  • wolnaald (om mee af te hechten)
  • eventueel: een klein waszakje om ze in te verzamelen en mee uit te wassen

Hoe maak je ze?
Je gebruikt hiervoor de puff stitch, die maak je zo: Maak een omslag, steek je haaknaald in het oogje van de cirkel, maak weer een omslag en haal de draad naar boven. Doe dit nog 4x. Maak dan een omslag en haal de draad door alle lussen heen. Voila, een Puff!

  1. Haak 4 lossen en sluit ze tot een cirkel met een halve vaste
  2. 1e r ij: Haak een losse en dan een Puff stitch in de cirkel.  Na de Puff haak je een losse. Doe dit nog 7 keer.
    Nu heb je 8 Puff’s gemaakt en je laatste steek was een losse. Sluit deze rij met een halve vaste aan de vorige Puff. 
  3. 2e rij: Haak 1 losse en haak twee Puff’s in de ruimte tussen de Puff’s van de vorige rij. Dit keer haak je geen lossen tussendoor. Sluit weer met een halve vaste. (16 Puffs)
  4. Hecht nu de draad af en werk de draden weg. Klaar!

Je kunt er eventueel nog een leuk mandje voor haken om ze in te bewaren, of in een leuk netje. Kun je natuurlijk ook nog zelf haken. Verzamel ze in een netje of waszakje en was ze elke week met bijvoorbeeld de handdoeken mee uit. Een milieuvriendelijke oplossing voor wattenschijfjes!

Picture

1e rij

Picture

2e rij: 2 Puff’s per keer

Picture

Klaar om af te hechten

De foto’s hierboven zijn door Whatyousow gemaakt, hieronder zie je mijn eindresultaat. Niet perfect, maar dat hoeft ook niet… 😉  Ik ga nog even door haken zodat ik er straks een stapeltje heb.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *