haken

DIY | OMSLAGDOEK

Photo by rocknwool on Unsplash

Nu het langzaamaan kouder wordt, is de tijd om te freubelen weer aangebroken. Gisteren gezellig bij vriendin Saskia (Piece of a Cookie) gewerkt aan een omslagdoek, compleet gemaakt van wol die ik bij een kringloopwinkel gevonden heb.

Ik ben erg blij met het simpele patroon (hier te vinden) en hoe de kleurschakeringen uitgekomen zijn. Ik wil ook nog een compleet effen, grijze versie maken hierna. Heerlijk voor koude dagen om in op te krullen, en ook prima als sjaal te gebruiken.

Ik kwam op het idee toen ik in Ibiza prachtige versies van merinowol tegenkwam. Die waren behoorlijk prijzig: 120 euro, maar echt prachtig gemaakt. Toen heb ik de verleiding kunnen weerstaan, maar het idee leek me zo leuk, dat ik ben gaan zoeken naar een eenvoudig patroon. Het is voor beginnende haaksters ook heel gemakkelijk om te maken.

Ik gebruikte twee strengen wol tegelijkertijd met een haaknaald van 10 mm. De kleurvariatie ontstaat door steeds 1 kleur af te wisselen, en van licht naar donker te werken.

Nu nog even de franjes afmaken en dan issie klaar. Eens kijken of hij bestand is tegen een boswandeling straks!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *