zero waste

DIY | GEHAAKTE MAKE-UP REMOVER WATJES: EEN HALF JAAR LATER

In een eerder bericht beschreef ik hoe slecht wegwerp watjes voor het milieu zijn en beloofde mijn eigen watjes te maken en te gebruiken. Zoals vaak met dat soort posts denk je daarna misschien van, gebruikt ze dat dan nog steeds of was het eigenlijk een fail? Want-we-horen-er-niets-meer-over.. Goede vraag.

Dus wil ik graag meedelen, ja ik gebruik ze nog steeds, elke dag! Als ik een weekendje weg ga, neem ik er gewoon een paar mee in mijn toilettas en was ze thuis weer uit. Zoals je op de foto ziet vervilten en verkleuren ze een klein beetje, maar dat vind ik niet vervelend. Make up is immers toch een soort ‘verf’ dus het is niet gek dat een klein residu aan kleur achterblijft. Als het straks mooi zonnig is kan ik ze altijd even in de zon leggen!

Ik heb er inmiddels zo’n 24 gehaakt en die bewaar ik in een mandje in de badkamer. Elke avond gebruik ik er eentje met jojoba olie om mijn gezicht schoon te maken. Ik heb een waszakje aan een haakje gehangen waar ik de gebruikte schijfjes in verzamel. Als het zakje bijna vol is, gaat het in de was. Vaak was ik het met ons witte beddengoed mee en leg ze daarna op de verwarming te drogen.

Dus is deze DIY een win? Jazeker.

  1. Ze zijn mega makkelijk om te maken.
  2. Je hebt nooit meer te weinig watjes in huis.
  3. Je gooit die dingen niet meer weg (minder afval jeej!)
  4. Je kunt ze haken in je favo kleuren. Voor mij is dat lekker neutraal, maar als jij ze turquoise wilt of mintgroen.. leef je uit!

En stiekem ben ik elke avond weer even een klein beetje trots dat ik ze zelf gemaakt heb.
​Echt een win-win-win dus!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *