diy, haken

DIY | GEHAAKT KINDERVESTJE

Haken vind ik erg leuk om te doen, maar ik ben niet zo’n ster in een patroon lezen dat alleen maar uitgeschreven is. Dat is voor mij soms een soort hogere wiskunde – waar in in eerste instantie al nooit goed in was. Gelukkig heb ik de geweldige patronen van mon petit violon gevonden, zij maakt hele fijne patronen plus foto’s die heel makkelijk te volgen zijn.

Zo maakte ik met haar ontwerp dit fantastisch leuke vestje voor Amber, wat haar ook heel goed past en ze – gelukkig – ook heel graag wil dragen! Dubbel zo fijn! De patronen komen vaak met verschillende maattabellen, zodat je ook weer een nieuwe kunt haken wanneer ze er (weer!) uitgegroeid is. Het mintgroen met de houten knoopjes vind ik ook een hele mooie combinatie, pasteltinten staan ons blonde krullenbolletje heel mooi.

Zelf vind ik het ook heel leuk hoe je iets steeds beter onder de knie krijgt, waar ik begon met simpele granny squares en dekens vond ik kleding nogal lastig. Maar op een gegeven moment toch aangedurfd, en nu heeft onze kleine smurf een eigen gehaakt vestje aan. En zo lastig was het helemaal niet. Nu kriebelt het weer om een tweede te maken. Of een jurkje. Of toch een slinger. Te weinig tijd en teveel ideetje!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

2 thoughts on “DIY | GEHAAKT KINDERVESTJE”

  1. Evelien says:

    Prachtig!

    1. Nienke says:

      Dank je wel Evelien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *