schrijfsels

DIY | BODY SCRUBS

Van links naar rechts: 1. Green Tea and Peppermint Bath Soak.  2. Baby Sugar Rose Scrub. 3. Green Tea Sugar Scrub. 4. Rosy Coconot Bath Soak and Soothing Lavender Vanilla Oatmeal Bath Soak

Misschien weet je al dat heel veel smeersels en scrubs uit de winkel iniminie plastic pareltjes bevatten die het milieu heel veel schade toebrengen? (zeediertjes slikken deze in en stikken erin..) En mocht er wel gewoon netjes suiker of zout in je scrub zitten, dan zitten er soms nog wat nasty toegevoegde middeltjes in die niet altijd even goed zijn voor jou of je gezin.

Hoe leuk is – en makkelijk! – is het dan om zelf scrubs en badzout te maken! Het kan natuurlijk heel simpel: een zak zeezout halen bij De Tuinen en een simpele scrub maken van suiker en een beetje olijfolie (dat heb ik vroeger van mama geleerd).. maar het kan ook heel feestelijk..

Deze scrubs en badzoutjes zelf maken en dan in een mooie pot stoppen zijn een cadeau voor jezelf, maar ook een perfect cadeautje voor dierbaren als je als minimalist weer eens niet weet wat je nou moet geven.. ik vind ze enorm leuk! Zelf verzamel ik vaak glazen potten met mooie vormen om later te hergebruiken.. en nu heb ik er in ieder geval een tof doel voor gevonden.

Een mooi etiketje erop, lintje eromheen, en klaar is ‘t perfecte cadeau voor je (schoon)moeder of -zus, vriendinnetje en vrouwelijke collega’s! En voor mannen zou je er natuurlijk een stoer geurtje aan kunnen geven. 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *