diy, haken, interieur

HAKEN – STAR STITCH BLANKET

Het was een werkje, de star stitched blanket, maar hij is af! Na een paar avonden ploeteren, vergezeld van Grey’s Anatomy, Christy en Anne of Green Gables is ie dan toch eindelijk af. Eigenlijk had ik deze deken vierkant willen maken, maar hij is ietsjes groter geworden – te enthousiast? Hij is ongeveer 1,5 x 1,8 meter en is zo groot dat ik hem bijna als vloerkleed kan gebruiken. Nu de dagen kouder worden ben ik erg blij dat we deze deken over ons heen kunnen slaan.

Ik heb alleen net zo enthousiast wol ingeslagen, en heb nog 10 bollen liggen. Ach, ik kan er wellicht nog eentje maken. Of een serie sjaals, e-reader hoesjes en kussensloopjes. Mijn grijpgrage vingertjes willen toch wel iets te doen hebben, dus een heel groot probleem zal dat niet worden!

Hij is gehaakt met haaknaald 10 met dubbele draad met Wibra wol. Als je dikkere wol gebruikt kun je natuurlijk ook met enkele draad werken. De Julia wol van Zeeman lijkt me bijvoorbeeld ook heel geschikt met een haaknaald 6-7, maar dan zou ik de begin ketting wat langer maken.

Hier lees je hoe de steek werkt: starstich haken.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

2 thoughts on “HAKEN – STAR STITCH BLANKET”

 1. Miranda says:

  Hallo Nienke, eindelijk de deken teruggevonden die ik ooit zag op jouw pagina. Nu ik eindelijk genoeg garen heb verzameld ben ik benieuwd of jij de deken enkel- of dubbeldraads hebt gehaakt en met welke naaldikte .
  Na 7 jaar nog steeds een geweldige deken.
  Alvast dank voor je reactie en ik lees nog steeds graag met je mee.
  Groetjes Miranda

  1. Nienke says:

   Wat ontzettend leuk om te horen Miranda! Het is een heerlijke steek om te haken en ik heb de deken nog steeds vol trots op ons bed liggen in de winter. Ik heb het inderdaad met dubbele draad gehaakt! Net even opgezocht – thank god voor Ravelry, daar heb ik alles in opgeschreven – heb ik haaknaald nummer 10 gebruikt, en dan inderdaad met twee draden! Je kunt ook enkeldraads haken natuurlijk, maar dan zou ik een dikkere draad nemen zodat je dat fijne chunky effect krijgt. Ik ben heel benieuwd naar je resultaat, en als je vragen hebt stel ze gerust! Liefs, Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *