schrijfsels

DE OMBRE PINK BABY BLANKET

Voor ons kleintje wilde ik graag een mooie deken haken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een patroon wat ik afgeleid heb van ThePurlBee (prachtige website om op rond te neuzen). Ik vond het idee om effen squares te haken in diverse kleurschakeringen wel erg mooi! Maar dan toch liever meisjesachtige kleuren.. Door wat hardere en zachtere kleuren te combineren is het ook geen mierzoet dekentje geworden.

​Uiteindelijk heb ik gekozen om de rand in “heideroze” te haken, zodat het dekentje die stoere hint behoudt. Ik heb een variatie van de “granny square” gebruikt. Ik denk dat dit patroon van attic24 er het meest in de buurt komt.

Voor deze deken heb ik mezelf eindelijk eens getrakteerd op een grote bult mooie wol. Steeds kocht ik hier en daar een paar bollen en bleken de garens, kleuren of dikten toch niet mooi bij elkaar te staan. Dus nu een keer goed! Ik bestelde een doos bij wolplein.nl en had ze binnen een dag al binnen! 

De wol is overigens van Drops Paris (100% katoen). Voor de liefhebbers:

  • Drops Paris 16 Wit
  • Drops Paris 33 Roze
  • Drops Paris 1 Abrikoos
  • Drops Paris 38 Koraal
  • Drops Paris 7 Heidekruid
  • Drops Paris 20 Lichtroze

Ik heb er ook nog een donkergrijze kleur bij besteld (liever extra wol dan verzendkosten, je begrijpt me!) en die ligt ook nog te wachten op een bestemming. Sowieso wil ik de kinderkamer een combi van veel grijs en neutraal plus deze kleuren maken, dus wie weet komen ze nog ergens samen!

Alleen inschatten is nog lastig blijkt. Uiteindelijk heb ik van alle kleuren maar 1 bol hoeven gebruiken, alleen van wit heb ik er zo’n 3-4 nodig gehad om alles aan elkaar te haken. Oeps. Maar. Das natuurlijk niet erg. Want nu kan ik er een matchend kussentje bij maken!

En omdat ik deze deken net iets te klein gemaakt heb voor het ledikantje (hij is ongeveer 70×70 cm) kan ik misschien nog een andere deken maken.. of een bijpassend knuffeltje.. Misschien een leuke ripple deken? Hmm.. maar weer eens ff Pinteresten voor inspiratie! 

Enne. Voor babies: altijd alles even voorzichtig wassen in een wasnetje. Er blijven toch altijd chemische restjes van de kleuren over in de wol/het katoen. Even lekker wassen met een eco wasmiddeltje, een scheutje azijn erbij voor kleurbehoud en zodat de deken zacht blijft! 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *