diy, moederschap

DIY | DAAAAG MUG

Photo by Saffu on Unsplash

Het is de droom van elke kersverse ouder. Je hebt net je lieve kleine mupje naar bed gebracht, bent als een ware Indiana Jones op je teentjes de kamer uit geslopen.

En na 5 minuten toch weer terug naar binnen gepiept om die Speen Des Verbonds weer terug in het bekkie te duwen. Je wacht even een paar minuten. Stilte. Je voelt even de trots van weer een missie volbracht te hebben, zet een kopje thee en klimt heerlijk met je snoes in bed. Even rust. De zachte lakens om je heen. Héééérlijk.

Nou hielp het al niet dat ‘t bijna 30 graden was in huis. Maar wat al heu-le-maal niet helpt is.. dat plotselinge gezoem ergens achter je kussen. Potverd.. muggen. Manlief spiekt even bij het openstaande raam – een poging tot koelte –  wat bij ons op 5 hoog blijkbaar een populair stekje is voor de steekbeestjes, er zat een hele colonne tegenaan geplakt.

​Mijn pogingen tot plakhorren van de Xenos was redelijk gelukt, maar één van de strips was naar beneden gekomen. Pure ellende om ‘s avonds met een oude krant door de kamer moeten hupsen. En ergens vind ik ‘t toch een beetje zielig. Mama muggen enzo..

Er is een reeds beproefde oplossing: oordoppen in, je laten steken en in ieder geval kunnen slapen. Maar ineens bedacht ik me dat lavendel olie ook kan helpen tegen muggen, evenals eucalyptus olie. Gezien ik dat laatste teveel een sauna geurtje vind hebben (had wel gekund, het was toch bloedheet op de kamer) heb ik de lavendelolie gepakt (ik gebruik deze).

​Een paar drupjes in wat basisolie – in ons geval jojobaolie – en lekker op je armen, nek, beetje rond je gezicht en puntje van je neus (liever niet op je wangen, je weet maar nooit.. wordt je misschien met andere bultjes wakker) Kommetje met het restje olie gewoon naast je laten staan. Wat denk je? Absolute rust.

Totdat de baby honger krijgt natuurlijk.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *