moederschap

CALIFORNIA ROLL

Soms heb je van die dagen. Afgelopen zondag was ons meisje die avond zo onrustig, huilerig en lastig dat we besloten om even een time-out te nemen. Als we haar bij ons namen was het okee, terwijl ze duidelijk hondsmoe was. Dus maar even voor ons op het kleedje gelegd en sushi besteld. Even gemakkelijk doen en energie opsparen voor een nieuwe ronde bedje, wiegen, tutten en sussen.

De sushi gearriveerd en uitgestald op de salontafel. Ons meisje lekker op een kleedje voor ons, een beetje rond aan het kijken. Ik stak de eerste nigiri in mijn mond en zag ons dametje weer op haar zij rollen. Toen ik doorbeet zag ik uit mijn ooghoek mevrouw ineens hup, van haar rug, naar haar zij op haar buik rollen. Holy shit. Volgens mij was dat ook letterlijk mijn reactie.

Ik keek mijn wederhelft aan, die met stomme verbazing naar zijn dochter aan het kijken was, zijn stokjes met zijn ebi roll ertussen gesnoerd in de lucht gepauzeerd. Ze had zich vrijdag al een keertje omgerold, maar dat had nog min of meer per ongeluk kunnen zijn. En hij was daar toen niet bij.

Eenmaal op de buik beland had ze even geen idee wat ze daarmee aan moest. Huilen van de schrik, wat heb ik nu weer gedaan? Vast een kleine paradigmaverschuiving voor die kleine.. de wereld op z’n kop. Weer teruggelegd op haar rug. Halverwege de maaltijd lag ze ineens weer op haar buik. Sodejuu. En dat met 4,5 maand oud en een maandje te vroeg geboren. Chapeau baby!

​Tevreden na deze avond gymnastiek wilde mevrouw eindelijk wel slapen. Ze zal wel gedacht hebben, jullie een sushi rol, ik een een baby rol. Tja. Geef haar eens ongelijk.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *