minimalisme, moederschap

CADEAU STRESS

Image via http://www.burkatron.com
image via http://www.burkatron.com
Sinterklaas.. Kerst.. verjaardagen. Dat wij – en met name onze kinderen – tegenwoordig overladen worden met spullen moge duidelijk zijn. Een redelijk beschamend luxeprobleem. Als mama van een dochtertje dat nu nog geen enkel benul van eigendom heeft, ben ik toch aan het peinzen hoe we dat later willen doen.

SPEELGOED RUILEN
Vriendin R. kwam al met een mooi artikel over het ruilen van speelgoed. In een winkel, of onderling met andere ouders. Mijn vriendin L. en ik deden dat vroeger al met kleding. Het gevoel weer iets helemaal nieuws te hebben, om het later weer terug te ruilen, en je oude kleding weer te herontdekken. Dat werkt met speelgoed natuurlijk net zo goed. Zeker als ze klein zijn werkt het prima om speelgoed weer even op te brengen, en dat later weer tevoorschijn te toveren als iets nieuws.

FEEST
Maar met oudere kinderen en feesten als Sinterklaas en mogelijk Kerst wordt het al lastiger. Ik zelf zou voor Kerst meer een klein grapje onder de kerstboom leggen. Een paar sokken of een mooi kerstjurkje. Maar met Sinterklaas horen natuurlijk cadeaus. Iemand reageerde onder het gedeelde artikel met een prakische tip. Zij doen elke Sinterklaas voor ieder vier cadeautjes met als thema:

– iets om te dragen
– iets praktisch of iets wat nodig is
– iets om te lezen
– iets om te spelen

Dat lijkt me een geweldig lijstje. Zowel voor de ouwe- als de jongelui. Ik zou misschien “iets om te knutselen” toevoegen. Voor de ouders kun je er dan ook “iets om te eten” van maken. Een chocoladeletter, een flesje wijn, iets te borrelen. Voor verjaardagen is dit ook een leuk lijstje.

ACTIVITEITEN
Als je kindje ouder is en duidelijke voorkeuren heeft, is het natuurlijk ook heel leuk om ze een ervaring te geven. Een dagje naar de dierentuin, een enorme speeltuin, ergens eten… ik denk dat als ze aan dit soort cadeaus wennen, dat ze het alleen maar heel erg gaan waarderen. Want dat is er nou leuker dan een dagje op pad met je ouders, iets spannends doen?

Hebben jullie afspraken rond cadeautjes om alles overzichtelijk te houden?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *