boeken, levenskunst

BOEKENTIP – THIS IS IT

Alweer een paar jaar geleden kreeg ik het kleine boekje “This Is It” van Maurice Fullard Smith van vriendin L. als cadeautje. Ze had het in Australië gekocht toen ze daar was, omdat ze dacht dat ik het wellicht wel leuk zou vinden. Zoals dat soms wel eens voorkomt met boeken, ben ik er ooit wel in begonnen maar niet verder gelezen. Tot ik het laatst weer tegenkwam en in mijn tas stopte om elke dag een stukje te lezen als ik in de bus zat.

Pas nu dringt de schoonheid een eenvoud van dit krachtige kleine boekje tot me door. Met name de afgelopen tijd bekruipt het gevoel me letterlijk ‘is dit het nu’? Is dit wat het leven is? Wat het zal blijven zijn? Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb een heel leuk leven, hele lieve mensen om me heen en absoluut niets te klagen, maar toch bekruipt me vaak dat gevoel van ‘is er meer’ kan ik niet meer doen? Waar haal ik mijn zingeving vandaan?

De verhalen van Maurice, uit eigen ervaring, impliceren niet dat zij de waarheid weergeven, maar wel zijn manier, vanuit eigen ervaring, om met het leven om te gaan. Het is echt een klein juweeltje. De schrijver beschrijft op ludieke en zachte wijze onze neuroses en de manier waarop we daar voorzichtig mee in het reine kunnen komen. Om te accepteren wat het leven is. Daarbij haalt hij ook vaak Eckhart Tolle aan, gezien beiden veel raakvlakken hebben met hun visie.

Het is echt een prachtig boekje, echt een aanrader als op het punt aangekomen bent dat je denkt… is dit het?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *