boeken

BOEKENTIP – DE TROOST VAN DE FILOSOFIE

“Kan Socrates ons helpen bij impopulariteit? Of zou Epicurus ons bij geldgebrek en Seneca ons bij frustraties terzijde kunnen staan? De troost van de filosofie levert het overtuigende bewijs dat de grote filosofen beslist niet alleen theoretisch toepasbaar zijn. ​

Een gebroken hart kan geheeld worden met de filosofie van Schopenhauer en moeilijkheden in het menselijk bestaan zijn weliswaar vervelend maar ook een absolute noodzaak, aldus sprak Nietzsche.

Alain de Botton heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot dé expert op het gebied van de alledaagse filosofie. Als geen ander weet hij de grote filosofen in een nieuw en verfrissend daglicht te stellen. De troost van de filosofie onthult op volstrekt originele wijze welk praktisch nut de filosofie ons kan bieden.”

Dit is zo’n boek, dat moet je gewoon lezen. Als je een beetje geïnteresseerd bent in filosofie, of je hebt juist geen flauw idee waar het over gaat, ik smul nu al van dit boek! GE-WEL-DIG! Gewoon lezen. Niet over nadenken, gewoon doen. Halen dat boek. Indoctrinatie tot en met, ik weet het, maar je zult er geen spijt van krijgen. Recht voor zijn raap filosofie, zonder poespas. Heerlijk.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *