persoonlijk

BLOEMETJES TEKENEN

Op mijn tattoo krijg ik hele enthousiaste reacties en veelal ook vragen, daarom leek het me leuk om mijn antwoorden in een blogpost te vermelden om naar te kunnen verwijzen. Als een soort leek die net bij de incrowd hoort, zeg maar.

Vervaagt een fijne lijn sneller?
Zo zijn veel mensen bang dat een fine line tattoo zoals die van mij snel vervaagt. Natuurlijk kan ik je pas over 10 jaar een antwoord vanuit de praktijk geven, maar volgens de experts (de artiesten) is dat niet zo. De naald gaat minder diep in de huid, dat klopt, maar de inkt blijft daar net zo goed zitten als dat hij dieper gaat. Daarbij zorgt een diepere naald voor meer littekenweefsel en meer kans op “bleeding”, niet dat het gaat bloeden, maar dat de inkt onder de huid zich verspreid en vlekkerig wordt. Lees hier meer informatie over fine line tattoos. 

Soms wordt de inkt ook doffer doordat je je huid te vet of juist te droog houdt terwijl het geneest. In dat geval kun je natuurlijk altijd je tattoo weer een beetje laten bijwerken. Maar je hoeft dus niet bang te zijn dat ze sneller vervagen.

De botanische stijl
Wanneer je weet wat je wilt, het is specifiek (en je bent een beetje een control freak zoals ik) dan kun je het best een artiest zoeken waarvan je de stijl fantastisch vind. Veel tattoo artiesten hebben een eigen stijl en smaak, en hoe meer die overeen komt met die van jou, hoe meer je kunt loslaten en vertrouwen dat het eindresultaat altijd naar je zin zal zijn, of zelfs tegen de artiest durft te zeggen om zelf iets voor je te ontwerpen. 

In mijn geval zocht ik naar iemand die een specifieke manier van botanische tattoos had. Ik had er een paar op het oog, maar omdat ze heel druk – maar ook heel goed – zijn, was het best moeilijk om een plekje te bemachtigen. Sommige zijn gevestigd bij een tattoo shop in Nederland, maar er zijn ook artiesten die veel reizen en waarmee je maar net geluk moet hebben dat ze tijd voor je hebben.

Vaak werken ze met een moment wanneer hun bookings open gaan (en je dus een afspraak kunt maken) en dan is het een beetje, wie eerst komt, wie eerst maalt, of ze moeten jou specifieke ontwerp een hele leuke uitdaging vinden. Dat kan frustrerend zijn als je net zo’n ongeduldje als ik bent. Als ik een knoop doorhak, dan moet het ook snel gebeuren. En daar had ik uiteindelijk ook veel geluk mee.

Artiesten
Mocht je een zelfde soort stijl overwegen, dan heb ik hier in ieder geval mijn favorieten. Ik zocht overigens op geheel zwarte tattoos, omdat ik dat bij mezelf het mooist vind. Er zijn natuurlijk ook genoeg artiesten die wel meer met kleur werken, maar dan moet je zelf gaan zoeken. Wellicht zijn deze artiesten dan toch een goed vertrekpunt:

Galya Gisca
Mijn tattoo is door Galya Gisca gedaan in Amsterdam. Ze is gevestigd in een kleine private studio. Ik vind al haar werk prachtig en had daardoor ook heel veel vertrouwen in haar. Ze is daarbij ook super aardig en lief en heel begaan met het eindproduct. Ik vond het daardoor een extra fijne ervaring.

Galya ontwerpt haar eigen tatoeages, dus je kunt vertellen wat je wilt, maar zij maakt uiteindelijk je tattoo. Ik zag hem pas op de dag dat ze hem ging zetten. Ik liet haar weten drie pioenrozen te willen, en daar heeft ze een heel mooi ontwerp van gemaakt.

Yarina
Een artieste die ik heel erg bewonder maar waarbij ik steeds achter het net viste, is Yarina. Yarina komt uit Kiev en heeft daar een studio, maar ze is ook vaak in Amsterdam of elders in Europa. Dan is het een kwestie van Instagram in de gaten te houden. Ze komt rond maart weer 3 weken naar Nederland, overigens..

Tip: abbonneer je op de instagram en de stories zodat je een berichtje krijgt wanneer er wat gepost wordt. Dan mis je de booking posts niet. Ik vind het persoonlijk een beetje irritant dat ze het zo doen, maar goed, het is de beste manier om ermee om te gaan.

Waarom ze allemaal op Instagram zitten? Simpel, hun werk is grafisch, je post makkelijk een foto en je bereikt veel mensen. Je hoeft overigens geen Instagram account te hebben om ze te bekijken, maar als je ze gaat volgen is het wel praktisch.

Verder heb ik nog een lijstje van geweldige artiesten, maar die zitten in Duitsland, Frankrijk, Canada, Amerika of Bali/Australie. Niet echt in de buurt dus. Maar op zich de moeite waard om voor te reizen, als je iets voor eeuwigs op je lijf wil hebben en voor altijd van wilt genieten.

Ergens vind ik het wel grappig om zo’n verhaaltje te tikken, met m’n ene ervaring en m’n ene tattoo, zo cool ben ik nou ook weer niet, maar wellicht hebben jullie iets aan mijn voorwerk. Het heeft mij namelijk een behoorlijke tijd gekost om een artiest te vinden die mij aanspreekt en dan ook nog daadwerkelijk een afspraak te kunnen maken.

Mocht je vragen hebben, mag je ze me altijd stellen. Ik heb al iemand geïnspireerd om ook eindelijk onder de naald te gaan, dus wie weet 😉

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *