levenskunst

BEZIELD WERKEN

Aandacht op je werk is zo belangrijk. Als je het idee hebt dat je geleefd wordt, of slachtoffer bent van je omgeving, kijk dan eens naar de volgende tips:

1. Stel jezelf en je collega’s eens een tijdlang de vraag ‘wat inspireert mij/jou/ons in het werk? Maak daar tijd voor aan het begin van je werkweek, -dag of aan het begin van een vergadering of project. De vraag en de aandacht ervoor is belangrijker dan het antwoord.

2. Maak jezelf tot beginpunt van jouw werk en van hoe jij wenst dat er met elkaar wordt omgegaan. Zie je omgeving eens een tijdje als een spiegel van wie jij bent en waar jij nu zit in jouw ontwikkeling. Die vergadercultuur waar je zo’n last van hebt, dat ben jij! Die baas die zo moeilijk doet? Dat ben jij! Geen ontvluchten aan…

3. Begin bij jezelf. Toon je gevoel waar iedereen om je heen afstandelijk doet. Beweeg mee waar iedereen om je heen zich verzet. Breng rust waar iedereen in de haastmodus zit.

4. Spreek je uit, steeds opnieuw, naar de persoon die het betreft. En breng de discipline op om niet meer te roddelen of te luisteren naar roddel van anderen. Spreek om contact te krijgen, niet om ergens vanaf te zijn en wees benieuwd naar wat de ander over je te zeggen heeft.

5. Zorg voor een tijd van rust en bezinning in je werkend bestaan. Ga een stuk wandelen met je broodje in plaats van door te ploeteren achter je pc. Even ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Probeer soms ook even met collega’s te zijn in plaats van direct doen of een agenda af te werken. (en een eigen tip, ga lunchen met inspirerende en krachtige collega’s!)

Uit Happinez, gebaseerd op ‘Het licht en de korenmaat; je ziel als werkgever’

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *