diy, interieur, speelgoed, tweedehands

AMBER’S KAMERTJE

Sja. Qua interieur ben ik een beetje een ekster. Ik hou van mooie dingen en kan ze niet altijd weerstaan. Daarnaast hou ik ook van duurzaamheid en hergebruik.

Mijn liefde voor interieur en tweedehands gaan gelukkig onwijs goed samen, vind ik zelf dan he, smaken verschillen. Maar ik vind het wel heel leuk om mensen te inspireren. Om te laten zien, kijk, ook met tweedehands spullen kun je toffe kamers maken, dat hoeft allemaal niet gloedjenieuw.

Eerlijk is eerlijk, je moet er af en toe wel wat diy-skills tegenaan gooien. Een verfkwast pakken, een nieuw stofje er overheen, een goede poetsbeurt (ik denk nu aan de grote rotan kast die ik stoffig en wel vond en in de tuin moest afsoppen) of een goede wasbeurt. Maar daarna.. het resultaat en de vondst geven de kick.

Met vriendinnetje Saskia plannen we om de zoveel maanden een kringloopjacht in. We zijn het er allebei unaniem over eens dat kringlopen afstruinen veel leuker is dan winkelen. Winkelen is te makkelijk, je pakt wat je wilt hebben, je rekent af en klaar. Niets mis mee, ik koop ook nieuwe spullen want niet alles kun – en wil je – tweedehands kopen. Bij kringlopen gaat het echter om snuffelen tussen – veelal – unieke vondsten. En dat nou juist jij die schat vindt, juist vandaag. Dat is zo leuk.

Zo vond ik laatst op Marktplaats een letterset voor onze leergierige peuter. Ze vindt het superleuk om woorden te spellen. Ik hoopte op dezelfde set voor rekenen, voor later, en vond hem prompt bij de eerste kringloop voor 2 euro. Dat is gewoon zo leuk!

Zelf heb ik inmiddels een favoriet schoenenmerk en truienmerk en ook daar zoek ik voor op Marktplaats. Je kunt zelfs een zoekopdracht uitzetten wanneer er iets in jouw maat verschijnt. Superleuk!

Maar goed, ik draaf weer door. Nu peuter even uit logeren is heb ik haar kamer gefotografeerd, en het leek me gewoon leuk te delen wat ik allemaal tweedehands heb kunnen vinden.

Op de foto hierboven komt het Riviera Mason kaartenrek van de kringloop. Laatst zag ik in omgeving Utrecht trouwens bakken vol staan met deze kaartenrekken, blijkbaar willen ze er graag vanaf, dus als je interesse hebt, kijk bij Noppies in Houten! De roze dromenvanger vond Saskia voor me bij de Kringloop. Hij moet ooit boven haar bed, maar ik ben bang dat onze peuter hem nu kapot zal trekken. Helaas. Vandaar dat er nog geen leuke lichtjes, lampjes en posters om haar bed heen hangen. Peuters en afblijven.. is lastig..

De kledingkast komt van de buren, de deuren waren blauw en verfde ik oudroze met krijtverf. Erop staan een paar leren laarzen die ik ook via Marktplaats op de groei heb gekocht. De spiegel komt van Xenos, het posterbord met klem van Zeeman, het plantje van IKEA en het mandje waar het inzit van Intratuin.

Ook het IKEA Kura bed vond ik tweedehands. Nog best een gedoe om mee naar huis te krijgen en weer in elkaar te zetten, maar gelukkig publiceert IKEA al zijn handleidingen online. En mocht je ooit een schroefje missen, daar hebben ze nu een heel handige schroevenmuur voor, waar je zo even een schroefje of plugje uit kunt halen. Ideaal! Ook om je surplus terug te brengen overigens.

Het rotan kastje wat nu Amber’s nachtkastje is, vond ik ook via Marktplaats. De roze deken die erin ligt vond ik in een struik gewaaid toen ik aan het wandelen was. Een rondje wasmachine en hij kon weer mee. Beddengoed koop ik wel graag nieuw, deze roze is van Snurk. Het regenboog kussen komt van de H&M, het wolkenkussentje van Leen Bakker en de roze lama was een cadeau.

Zoals je ziet, is het kamertje behoorlijk klein, daarom wil ik het bed wanneer Amber groter is omkeren, zodat ze eronder extra ruimte heeft. De Stuva kast met lade vond ik via Facebook Marketplace en verfde ik dezelfde kleur roze als de kast. Het poppenhuis kreeg ik wederom van Saskia, omdat haar dochter er niet mee speelde. De parkeergarage was een oerlelijke kringloop vondst die met een dot verf weer helemaal bij het kamertje past. Het granny square dekentje was mijn eerste haakproject, het kastje waar het op ligt heb ik zelf gemaakt van houten bakken van Xenos. Gewoon aan elkaar gelijmd. De oudroze mandjes zijn van gerecycled plastic en te koop bij HEMA.

Tot slot hangt er nog wat gezelligs boven het speelgoed. Een poster met vlinders die ik gewoon bij Xenos kocht, maar de witte hangkastjes vond ik bij de kringloop in Uden, toen mijn man spullen van zijn oude huis wegbracht. Het houten woord LIEF vond Saskia bij de kringloop en was hout met neon roze. Wederom de kwast eroverheen en het past precies. Het roze lijstje eronder vond ik ook bij de kringloop, die krijgt binnenkort misschien toch ook nog een likje verf. De spulletjes die in de kast staan zijn een combinatie van cadeaus en gekochte spulletjes.

Nog steeds vind ik het een soort beloning om in haar kamertje rond te kijken en te bedenken dat zoveel van de – vooral grote – spullen, allemaal tweedehands zijn. Toch voelt haar kamertje helemaal niet bij elkaar geraapt of oubollig. Althans, dat vind ik. Ik hoop hiermee te kunnen laten zien dat een “kringloop interieur” helemaal niet suf of gedateerd hoeft te zijn. Het voelt creatiever, duurzamer en het scheelt uiteindelijk ook zeker een hoop geld! Zouden jullie het leuk vinden als ik van Rowan’s kamertje ook zo’n rondleiding doe?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *