levenskunst

GROENE VINGERS KWEKEN

Hier had ik nog helemaal niet over geblogd! Vorige week was ik bij vrienden M. en F. in hun schattige boerderijtje in Polsbroek uitgenodigd. Zij huren daar een boerderij, compleet met land en giga schuur. Ontzettend leuk om voor mij als stadse dame eens te kijken of ik wel een beetje aanleg heb voor tuinieren. Ik droom al tijden van een moestuin, maar de planten in ons huis laten wel zien dat ik nog heel wat te leren heb… vaak staan ze er zielig bij, of teveel of te weinig water gehad… sorry plantjes šŸ™

Ik werd warm door beiden ontvangen in hun gezellige boerderij. Ze hebben geen tv en wanneer je bij ze bent snap je wel waarom. Een moestuin is ontzettend leuk maar ook ontzettend veel werk! Ik bleef een nachtje slapen in een schattig en gezellig logeerkamertje. De volgende dag hadden ze een programma voor me samengesteld, bestaande uit: pruimen, bramen en appels plukken. En daar ben je inderdaad de hele dag zoet mee. In hun geval ook de hele avond, om van de enorme emmer bramen jam te maken.

Gelukkig vond ik het ontzettend leuk om te doen, het is heel puur werk, en heel gezellig om samen te doen. Vooral de pruimenboom was een uitdaging, gezien hij over de sloot heen hangt. Om te zorgen dat niet alle pruimen in de sloot verdwenen (nee, ze blijven niet drijven… zo wel, dan zijn ze behoorlijk rot ;)) hebben we schepnetten gebruikt, is F. in de boom geklommen en heeft daarna ook nog een soort mini vlot gebouwd, alles om ervoor te zorgen dat we de oogst binnen konden halen.

EĆ©n ding is zeker, een moestuin is veel werk, maar geeft veel voldoening. Het is mooi te zien hoe enthousiast F. is over zijn planten en hoe bedreven hij ervoor zorgt. Ik zie mijn vriend dat ook wel doen, die is stiekem ook dol op tuinieren. En ik op koken. Dus dat moet goed komen! Eenmaal thuisgekomen doe ik meer mijn best voor de plantjes. Ik heb een aantal planten verpot, en probeer wat vergeet-me-nietjes te zaaien in de vensterbank. Ons appartement krijgt eigenlijk te weinig zon, dus ik denk dat het hier vrij lastig wordt, maar het is een goede manier om te oefenen! Ik vond het een heerlijk uitje, binnenkort laat ik ze ook graag ‘ons’ bos zien!

Een paar heerlijke foto’s:

Picture

de bramen

Picture

de enorme lading van de appelboom

Picture

de gele pruimen – heerlijk zoet!

Picture

veertjes van de kipjes…

Published by Nienke

Nienke is geĆÆnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *