schrijfsels

Aan de haak..

Of ik nog wel eens haak? Ja natuurlijk! Wel iets minder dan eerst, dat moet ik toegeven, maar af en toe zo’n gezellige deken op schoot trekken is heel fijn. Daarbij heb ik laatst weer haakles gegeven aan een aantal vriendinnen, waarvan vriendin P. de smaak al gauw te pakken had, en waardoor ook ik weer enthousiasme krijg om verder te haken.

Momenteel ben ik met deze twee dekens bezig, één grote granny square deken in kleuren waar ik stiekem erg verliefd op ben (de roze kleur komt van de Blokker!) en een tweede deken is een starstitch deken van hele dikke Wibra wol. Die wol verkopen ze momenteel niet meer, dus ik moet even een creatieve manier verzinnen om de deken af te maken wanneer mijn wol op is… 

Ben je trouwens benieuwd wat die bungelende dingetjes aan mijn dekens zijn? Zoals je hierboven in het groot zien kunt, zijn dit een soort ‘steekhouders’, zodat mijn werk niet uitrafelt als ik even stop met haken. Bovenstaande is een oorbel, waarvan ik het tweelingzusje helaas verloren ben 🙁 De andere, aan de andere deken, is een kraal aan een slotje. Heel gemakkelijk te maken, en het scheelt soms een hoop werk!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *