Nah ja, Kerstcadeautjes.. weer een paar stappen richting meer duurzaamheid, allemaal besteld bij de geweldige website Leven Zonder Afval. Kijk er gerust eens op voor rond, ze heeft echt een hoop fantastische spulletjes en ze pakt je (kerst) cadeautjes graag in met herbruikbaar (of hergebruikt?) materiaal.

1. Argan & Olijfolie shampoo. Van de LUSH bar krijg ik toch soms wat jeuk, en deze lijkt me heel puur. Als hij tegenvalt kan ik er in ieder geval gewoon mee wassen, maar ik hoop dat dit de nieuwe favoriet wordt!
2. Glycerine om zelf producten mee te maken.
3. Siliconen afdek deksel voor mijn ovenschalen. Op ronde schalen leg ik vaak een bord, maar op mijn vierkante ovenschalen gaat dat lastig. Ik ben benieuwd! Ziet er erg handig uit.
4. RVS rietjes van Klean Kantheen.  Herbruikbare rietjes, gezien Amber graag uit rietjes drinkt en ik het gebruik van plastic versies in restaurants wil terugdringen.
5. Bamboe kam, gezien mijn twee kammen (eentje van de Bodyshop en eentje gekocht in Beijing, China) het al een tijdje beiden begeven hebben na intensief gebruik.
6. Tandpasta op een stokje! Heb ik al eerder over geblogt, maar nu wil ik hem proberen! Tandenborstel natmaken, wrijven en poetsen maar.

Ik ben heel benieuwd hoe al deze spulletjes bevallen, zal er later meer over bloggen. Ook over Zero Waste en mijn (hernieuwde) aspiraties voor minder afval. Maar nu eerst, weer even onze smurf uit bed halen! Play time is over mommy!